Стопкадър Фейсбук, Министерски съвет на Република БългарияПремиерът обяви какво е готова

...
Стопкадър Фейсбук, Министерски съвет на Република БългарияПремиерът обяви какво е готова
Коментари Харесай

Акад. Денков: Можем да направим още един полет до Израел, ще предложим хуманитарна помощ

Стопкадър Facebook, Министерски съвет на Република България

Премиерът обяви какво е подготвена да направи България за хората в Израел. 

България е подготвена да направи още един полет до Израел, когато това е безвредно и в случай че има искащи да бъдат евакуирани. Страната ни е подготвена да изпрати филантропична помощ на еврейската страна. Това съобщи министър-председателят Николай Денков на брифинг пред публицисти от Евксиновград, съобщи кореспондент на  " Фокус ". 

" В момента събираме още информация и искащи за полет, когато има задоволително, можем да създадем, в случай че е безвредно ", съобщи министър председателят.

По думите му страните, въвлечени директно в спора, както и останалите районни сили, би трябвало да положат всички старания, с цел да може да бъде свалено напрежението. Денков предизвести, че съществува действителна заплаха обстановката да прерасте в " сериозна стихия ". 

" Трябва да следим доста деликатно обстановката, тъй като има капацитет за доста сериозна ескалация. Всяка една от движещите сили би трябвало да намерения по какъв начин би могла да деескалира този спор. Няма да е елементарно, само че това ще бъде решението. Опасността да се развихри по-голяма стихия, е сериозна ", съобщи той.

България е подготвена да изпрати филантропична помощ на Израел, безапелационен бе министър председателят: " Ще предложим болнична помощ. Знаете, че има доста убити и ранени, би трябвало да забележим дали ще можем да помогнем във връзка с болнична помощ ". 

Денков съобщи, че държавното управление не планува изпращането на военна помощ за Израел: " Изобщо не сме обсъждали такива разновидности. Конфликтът е на напълно друго равнище. Не обсъждаме сега подобен вид ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР